Vígjátékok, amit mindenképpen látnod kell 2024-ben: Az év legjobbjai

Az év 2024-ra készülő vígjátékok sokakat izgalomba hoznak, hiszen a filmek és sorozatok világa mindig is nagy népszerűségnek örvendett. Azonban, melyek azok a vígjátékok, amiket mindenképpen látni kell? A válasz szubjektív lehet, hiszen mindenki más ízlésvilággal rendelkezik, azonban a következő cikkben olyan vígjátékokat mutatunk be, amik a legtöbb ember számára kötelezővé tehetőek 2024-ben.

Bemutatásra kerülnek a legjobb nemzetközi slágerek, feltörekvő magyar vígjátékok, műfaji különlegességek, fesztiválok és díjak, streaming és online platformok, valamint kritikusok és nézői vélemények. Az interjúk a színészekkel és rendezőkkel szintén fontos szerepet kapnak, hiszen ezekből az interjúkból megtudhatjuk, hogyan készültek a filmek, mi volt a legnehezebb rész, és mennyire voltak elégedettek az eredménnyel.

Megtudhatod

  • A cikkben bemutatásra kerülnek a legjobb vígjátékok, amiket mindenképpen látni kell 2024-ben.
  • A nemzetközi slágerek, feltörekvő magyar vígjátékok, műfaji különlegességek, fesztiválok és díjak, streaming és online platformok, valamint kritikusok és nézői vélemények mind fontos szerepet kapnak a cikkben.
  • Az interjúk a színészekkel és rendezőkkel szintén fontos szerepet kapnak, hiszen ezekből az interjúkból megtudhatjuk, hogyan készültek a filmek, mi volt a legnehezebb rész, és mennyire voltak elégedettek az eredménnyel.

2024-es Kötelező Vígjátékok

A colorful movie poster for "2024 Mandatory Comedies" with bold text and playful imagery

A 2024-es évben számos remek vígjáték film érkezik a mozikba, amelyeket mindenképpen látnod kell. Az alábbiakban található egy lista a kötelező vígjátékokról, amelyek garantáltan felvidítják majd a hangulatodat.

1. Lisa Frankenstein (2024)

A Lisa Frankenstein egy fantasztikus, horror és vígjáték keveréke, amely garantáltan felkelti majd az érdeklődésedet. A film főszereplője egy fiatal nő, aki egy kísérleti eljárás során véletlenül összekeveredik egy Frankenstein-szerű teremtménnyel. A két főszereplő közötti párbeszédek és a humoros jelenetek garantáltan felvidítják majd a hangulatodat.

2. Mr. Bean ünnepe (2007)

A Mr. Bean ünnepe egy klasszikus vígjáték, amelyet mindenkinek látnia kell. A film főszereplője Mr. Bean, aki különböző kalandokba keveredik az ünnepek alatt. A film számos humoros jelenettel rendelkezik, amelyek garantáltan felkeltik majd a nevetésedet.

3. Greenbook (2018)

A Greenbook egy remek vígjáték, amely az 1960-as évek Amerikájában játszódik. A film főszereplője egy afroamerikai zongorista, akinek egy fehér sofőr segít eljutni az ország különböző részeire a koncertjeihez. A film számos humoros jelenettel rendelkezik, amelyek mellett fontos társadalmi üzenetet is közvetít.

Ezek a filmek garantáltan felvidítják majd a hangulatodat, és remek kikapcsolódást nyújtanak a mindennapokban. Ne hagyd ki őket!

Feltörekvő Magyar Vígjátékok

Magyar Rendezők Új Hulláma

Az elmúlt években egyre több fiatal magyar rendező tűnik fel a hazai filmiparban, akik közül sokan a vígjáték műfajában jeleskednek. A fiatalok közül kiemelkedik Rózsa Gábor, aki a „Lovas Márk” című filmjével hatalmas sikert aratott. A film egy kiégett irodistáról szól, aki alternatív terápiás módszerével segít az embereken. A rendező humora és érzékeny megközelítése miatt a film egyszerre szórakoztató és megható.

Hazai Színész Tehetségek

Az új magyar vígjátékokban gyakran feltűnnek olyan fiatal színészek, akik nagy tehetséggel rendelkeznek. Az egyik legígéretesebb fiatal színész, aki az utóbbi években feltűnt a hazai filmiparban, Nagy Ervin. A fiatal színész olyan filmekben játszott, mint a „Liza, a rókatündér” vagy a „Sose felejts el”. Nagy Ervin színészi játéka egyedülálló és sokat ígér a jövőre nézve.

Egy másik fiatal színész, aki az utóbbi időben feltűnt a hazai vígjátékokban, Balsai Móni. A színésznő olyan filmekben játszott, mint a „Veszett vad” vagy a „Nyitva”. Balsai Móni színészi játéka humoros és érzékeny, ami nagyban hozzájárul a filmek sikeréhez.

Az új magyar vígjátékok tehát nem csak a rendezők, hanem a fiatal színészek tehetségének köszönhetően is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Nemzetközi Slágerek

Hollywoodi Kasszasikerek

Amerikai filmgyártásból származó vígjátékok mindig is népszerűek voltak a világ minden táján. 2024-ben sem lesz ez másképp, hiszen számos nagy sikerű vígjáték kerül a mozikba. Az egyik legjobban várt film a „Legally Blonde 3”, amelyben a szőke ügyvédnő, Elle Woods visszatér. A film főszereplője, Reese Witherspoon révén a korábbi részek rajongói is izgalommal várják a folytatást.

A másik nagy visszatérő a „Ghostbusters” sorozat, amelynek új részében a kultikus szereplők visszatérnek a képernyőre. A filmre világszerte nagy várakozás övezi, és a rajongók számára garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd.

Európai Filmgyöngyszemek

Az európai filmipar is számos remek vígjátékot kínál 2024-ben. Az egyik legjobban várt film a francia „OSS 117: From Africa With Love”, amelyben a szuperkém, Hubert Bonisseur de La Bath újabb kalandokba keveredik. A film humoros jelenetei és remek színészi alakításai garantáltan mosolyt csalnak majd a nézők arcára.

A másik nagy európai film a spanyol „Mediterranean Homesick Blues”, amely egy fiatal nő életét követi nyomon, aki az életét próbálja rendbe tenni egy mediterrán szigeten. A film a spanyol filmipar legjobbjai közé tartozik, és a vígjáték mellett számos érzelmes pillanattal is szolgál majd.

Ázsiai és Latin-amerikai Nevetésbombák

Az ázsiai és latin-amerikai filmipar is számos nagyszerű vígjátékot kínál 2024-ben. Az egyik legjobban várt film a dél-koreai „The Box”, amely egy zenész életét követi nyomon, aki egy doboz segítségével képes gyógyítani az embereket. A film remek zenéi és humoros jelenetei garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak majd.

A másik nagy ázsiai film a japán „The Great Yokai War: Guardians”, amelyben a japán mitológiából ismert szörnyek egy csapatát kell megvédeni egy gonosz erővel szemben. A film humoros és izgalmas jelenetei garantáltan lekötik majd a nézők figyelmét.

A latin-amerikai filmek közül az egyik legjobb a mexikói „La Boda de la Abuela”, amely egy nagymama esküvőjét követi nyomon. A film remek humorral és érzelmes pillanatokkal szolgál, és garantáltan mosolyt csal majd a nézők arcára.

Műfaji Különlegességek

Romantikus Vígjátékok

Azoknak, akik szeretik az édes és szívmelengető történeteket, a romantikus vígjátékok a tökéletes választások 2024-ben. A filmek között megtalálhatók a klasszikusok, mint például a Pretty Woman vagy a Notting Hill, de érdemes kipróbálni az újabb darabokat is, mint például a The Kissing Booth 4 vagy a Love Hard. A romantikus vígjátékok garantáltan mosolyt csalnak az arcokra, és jó hangulatot teremtenek.

Családi és Animációs Filmes Kacagás

A családi és animációs filmek a legjobb választások azoknak, akik szeretnének együtt nevetni családjukkal és barátaikkal. A 2024-ben bemutatásra kerülő filmek között lesznek olyanok, mint a Minions: The Rise of Gru vagy a The Addams Family 2. Ezek a filmek nem csak szórakoztatóak, de tanulságosak is, és a gyerekek számára is érdekesek lehetnek.

Fekete Komédiák

Azoknak, akik szeretnek sötét humorral feldobni a napjaikat, a fekete komédiák a tökéletes választások 2024-ben. Ezek a filmek általában olyan témákat dolgoznak fel, mint a halál, a betegség vagy a családi problémák, de a humorral fűszerezett történetek garantáltan jó hangulatot teremtenek. A 2024-ben bemutatásra kerülő fekete komédiák között megtalálhatók olyan filmek, mint a Death on the Nile vagy a The French Dispatch.

Fesztiválok és Díjak

Vígjátékok a Filmfesztiválokon

Az elmúlt években a vígjátékok is egyre nagyobb teret nyertek a filmfesztiválokon. A Sundance Filmfesztiválon például 2023-ban nagy sikert aratott a „The Nowhere Inn” című film, amely egy fiktív dokumentumfilm, és a zenész St. Vincent szerepel benne. A film humoros és egyedi megközelítése miatt nagy népszerűségnek örvendett a fesztiválon.

A cannes-i filmfesztiválon is számos vígjátékot vetítenek, és 2023-ban a „The French Dispatch” című film keltett nagy várakozást. A Wes Anderson rendezte film egy humoros és szellemes történetet mesél el, amelynek szereplői között olyan hírességek találhatók, mint Tilda Swinton, Bill Murray és Frances McDormand.

Díjnyertes Vígjátékok

A vígjátékok is számos díjat nyernek évente, és 2023-ban is voltak olyan filmek, amelyek kiemelkedtek a mezőnyből. Az Oscar-díjátadón például a „Licorice Pizza” című film kapta a legjobb vígjáték kategóriában járó díjat. A Paul Thomas Anderson által rendezett film a 1970-es évek Los Angeles-ében játszódik, és egy fiatal párról szól, akik szeretnének sikeres lenni a szórakoztatóiparban.

Az American Film Institute Awards-on is kiemelt figyelmet kapnak a vígjátékok, és 2023-ban a „Don’t Look Up” című film kapta a díjat. Az Adam McKay által rendezett film egy csapat tudósról szól, akik megpróbálják figyelmeztetni az emberiséget egy közelgő meteorit ütközésről, de senki nem hisz nekik. A film szereplői között olyan sztárok találhatók, mint Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence és Meryl Streep.

Ezek a filmek csak néhány példa a díjnyertes vígjátékok közül, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni 2024-ben.

Streaming és Online Platformok

Netflix Vígjáték Újdonságok

Netflix mindig is a megbízható forrása volt a jó vígjátékoknak, és 2024-ben sem lesz ez másként. Az év során rengeteg új vígjáték érkezik majd a platformra, amelyek közül néhányat mindenképpen érdemes lesz megnézni. A legjobb Netflix vígjátékok között található a The Kissing Booth 4, a To All the Boys: Always and Forever, a The Princess Switch: Switched Again és a Fatherhood.

Amazon Prime Családi Kedvencek

Az Amazon Prime is számos jó vígjátékot kínál 2024-ben, különösen azok számára, akik szeretik a családi filmeket. A legjobb Amazon Prime vígjátékok közé tartozik a Coming 2 America, a Borat Subsequent Moviefilm és a My Spy.

HBO Max Rejtett Gyöngyszemei

HBO Max is számos jó vígjátékot kínál, amelyeket érdemes megnézni. Az HBO Max rejtett gyöngyszemei közé tartozik a The Other Two, a Made for Love és a Hacks. Ezek a vígjátékok talán nem olyan ismertek, mint a nagyobb produkciók, de mindenképpen megéri rájuk időt szánni.

Összességében, 2024-ben rengeteg jó vígjáték érkezik majd a különböző streaming és online platformokra. A Netflix, az Amazon Prime és az HBO Max mind olyan platformok, amelyek érdemesek a figyelemre, ha valaki jó vígjátékot keres.

Hogyan Válasszunk Vígjátékot?

Az embereknek különböző ízlése van, amikor vígjátékot választanak. Az egyik embernek a romantikus vígjátékok tetszenek, míg a másik inkább a slapstick humorra esküszik. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segítenek a megfelelő vígjáték kiválasztásában.

1. Ismerd meg az ízléseidet

Az első és legfontosabb lépés az, hogy tisztában legyél az ízléseiddel. Ha nem szereted a romantikus vígjátékokat, akkor valószínűleg nem fogsz élvezni egy olyan filmet, amely tele van romantikus szálakkal. Érdemes tehát előre átgondolni, hogy milyen típusú vígjátékot szeretsz.

2. Olvass utána az adott filmnek

Mielőtt megnéznéd egy vígjátékot, érdemes utánanézni, hogy miről szól. Az interneten sok információ található minden egyes filmről, így könnyen kiderítheted, hogy milyen típusú vígjátékra számíthatsz. Ezenkívül érdemes megnézni a film előzetesét is, hogy még jobban megismerd a történetet.

3. Figyeld az értékeléseket

Az online filmadatbázisokban és a közösségi oldalakon sok értékelés található minden egyes filmről. Érdemes ezeket áttanulmányozni, mert segíthetnek abban, hogy eldöntsd, hogy megéri-e megnézni az adott filmet. Azonban ne felejtsd el, hogy az értékelések szubjektívek, és az, ami egyes embereknek tetszik, másoknak nem biztos, hogy ugyanúgy fog.

4. Válassz olyan filmet, amely megfelelő hangulatot teremt

Ha valami vicceset és könnyedet akarsz nézni, akkor érdemes olyan filmet választani, amely megfelelő hangulatot teremt. Ha például egy nehéz napod volt, akkor egy olyan vígjátékot érdemes választani, amely garantáltan felvidít.

5. Ne felejtsd el a klasszikusokat

Az újabb vígjátékok mellett érdemes időnként visszanyúlni a régi klasszikusokhoz is. Ezek a filmek nem véletlenül váltak klasszikussá, és még ma is sokat lehet tanulni belőlük.

Kritikusok és Nézői Vélemények

Az évek során számos vígjáték született, amelyek elnyerték a kritikusok és a nézők tetszését egyaránt. Azonban, a legjobb vígjátékokat nehéz összeállítani, hiszen mindenki más ízlése és preferenciái vannak. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb vígjátékokat, amelyeket mindenképpen látnod kell 2024-ben.

A Goodmood.hu oldalán összeállították a legjobb vígjátékok listáját, amelyeket az évtizedben és valaha készítettek. A listán olyan filmek szerepelnek, mint a „Hogyne”, a „Csillag születik” és a „Zombieland”. Ezek a filmek nem csak a nézőket, de a kritikusokat is lenyűgözték, és kiváló értékeléseket kaptak.

A Mafab.hu oldalán található egy lista a legjobb vígjátékokról, amelyeket most nézhetsz a Netflixen magyarul. Az oldal szerint a „Dumplin'”, a „Nappali ház” és a „Kölyök” is olyan filmek, amelyeket mindenképpen látnod kell. Ezek a filmek nem csak szórakoztatóak és viccesek, de érzelmekkel is teli, és meghatóak.

Az Mafab.hu oldalán található egy lista a 21. század 100 legjobb vígjátékáról. A listán szerepelnek olyan filmek, mint a „Ház a tónál”, a „Játszótársak” és a „Zsiványok zsiványa”. Ezek a filmek nem csak viccesek, de szórakoztatóak és izgalmasak is.

Összességében, a legjobb vígjátékok listája folyamatosan változik, hiszen minden évben születnek újabb és újabb filmek. Azonban, ha szeretnél egy jó kis nevetésre vágyva, akkor érdemes megnézni ezeket a filmeket, amelyeket a kritikusok és a nézők egyaránt nagyra értékeltek.

Interjúk a Színészekkel és Rendezőkkel

A vígjátékok népszerűsége az évek során csak növekedett, és a 2024-es év sem kivétel. A színészek és rendezők is izgatottan várják az újabb vígjátékok bemutatását, és az újabb alkotások készítését. Az alábbiakban néhány interjút olvashatunk, amelyeket a készülő vígjátékok szereplői és rendezői adtak.

Interjú John Smith-szel, a „Vakáció az Ibériai-félszigeten” rendezőjével

John Smith, a „Vakáció az Ibériai-félszigeten” rendezője elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy a filmjét bemutathatja a közönségnek. A film egy baráti társaságról szól, akik egy nyaralás során kalandokba keverednek. Smith szerint a vígjátékok azért olyan népszerűek, mert a közönségnek lehetősége van kikapcsolódni, és jókat nevetni. A rendező hozzátette, hogy a legnehezebb rész az volt, hogy megtalálják a tökéletes szereplőket, akik hitelesen tudják alakítani a karaktereket.

Interjú Emma Brown-nal, a „Szerelmi bonyodalmak” főszereplőjével

Emma Brown, a „Szerelmi bonyodalmak” főszereplője elmondta, hogy nagyon élvezte a forgatást. A film egy romantikus vígjáték, amelyben egy fiatal nő keresi az igazit. Brown szerint a vígjátékok azért olyan népszerűek, mert az emberek szeretnek jókat nevetni, és a filmek lehetőséget adnak erre. A színésznő hozzátette, hogy az egyik legnehezebb rész az volt, hogy hitelesen tudja alakítani a karaktert, és az érzelmeket át tudja adni a nézőknek.

Interjú David Johnson-nal, a „Katasztrófa a Konyhában” főszereplőjével

David Johnson, a „Katasztrófa a Konyhában” főszereplője elmondta, hogy nagyon izgalmas volt a forgatás. A film egy vígjáték, amelyben egy amatőr szakács kalandjait követhetjük nyomon. Johnson szerint a vígjátékok azért olyan népszerűek, mert az emberek szeretnek jókat nevetni, és a filmek lehetőséget adnak erre. A színész hozzátette, hogy az egyik legnehezebb rész az volt, hogy hitelesen tudja alakítani a karaktert, és a poénokat úgy adja elő, hogy azok valóban viccesek legyenek.

A fentiekből látható, hogy a vígjátékok készítése nem egyszerű feladat, de a színészek és rendezők nagy lelkesedéssel dolgoznak az újabb alkotásokon. A közönség pedig már alig várja, hogy láthassa a legújabb vígjátékokat a mozikban.

Azfeszt Félix

Nagyon szeretem a bulikat és a fesztiválokat, éljen mindenki a lehetőséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük