Rihanna legjobb 20 száma – A legnagyobb slágerek a karrierjéből

Rihanna évtizedek óta tartó karrierjének során számos slágert hozott létre, amelyek azóta is népszerűek világszerte. Az énekesnő sokféle stílusban alkotott, és számos különböző témát érintett dalain keresztül. Az alábbiakban bemutatjuk Rihanna legjobb 20 számát, amelyek közé tartoznak a legnagyobb slágerek, valamint olyan dalok is, amelyek talán kevésbé ismertek.

Rihanna karrierje 2005-ben indult, amikor debütáló albuma, a „Music of the Sun” megjelent. Azóta több mint tíz további albumot adott ki, és számos díjat nyert el, beleértve a Grammy-díjakat is. Rihanna nem csak énekesnőként, hanem színésznőként és vállalkozóként is sikeres.

Az énekesnő legnépszerűbb dalai közé tartozik a „Umbrella”, a „Diamonds”, a „We Found Love”, valamint a „Love on the Brain”. Rihanna stílusa és hatása is jelentős volt az évek során, és sok embert inspirált világszerte. Vállalkozásai és jótékonysági munkái is fontosak, és az énekesnő többször is kiállt különböző ügyek mellett.

RIHANNA

  • Rihanna évtizedek óta tartó karrierjének során számos sláger született, amelyek a mai napig népszerűek.
  • Az énekesnő sokféle stílusban alkotott, és számos különböző témát érintett dalain keresztül.
  • Rihanna nem csak énekesnőként, hanem színésznőként és vállalkozóként is sikeres, és számos jótékonysági munkát is végez.

Rihanna karrierje

Kezdetek és áttörés

Rihanna barbadosi énekesnő karrierjét 2005-ben kezdte, amikor Jay-Z felfedezte, és szerződést ajánlott neki a Def Jam Recordings-nál. Az első albuma, a Music of the Sun, 2005-ben jelent meg, és az első kislemeze, a Pon de Replay, az amerikai Billboard Hot 100 listájának második helyéig jutott el.

A második albuma, a A Girl Like Me, 2006-ban jelent meg, és az első kislemeze, a SOS, az amerikai Billboard Hot 100 listájának élére került. Az album további kislemezei, mint a Unfaithful és a Break It Off is nagy sikert arattak.

Nemzetközi elismerés és díjak

Rihanna karrierje során számos díjat nyert, többek között Grammy-díjat, Brit Awards-ot és Billboard Music Award-ot is. Az énekesnő az első olyan női előadó, aki 14 Billboard Hot 100 listavezető számmal rendelkezik.

Az énekesnő 2012-ben az MTV Video Music Awards-on a Video Vanguard-díjat kapta, amelyet az MTV a zeneipar legnagyobb alakjainak adományoz. Rihanna az első női előadó, aki ezt a díjat megkapta.

Az énekesnő karrierje során több mint 250 millió eladott lemezzel rendelkezik, és számos slágert jegyez, mint a Umbrella, a Disturbia, a Rude Boy, a Only Girl (In the World) és a Diamonds.

Rihanna legnépszerűbb dalai

Umbrella és más korai slágerek

Rihanna első albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg, és azóta a popzene egyik legnagyobb sztárjává vált. Az első nagy slágere a Pon de Replay volt, amelynek videoklipjét a Barbadostól származó énekesnő még csak 17 évesen forgatta. Az énekesnő másik korai slágere az SOS volt, amely a Tainted Love című dal alapján készült.

Az Umbrella azonban az, amely igazán híressé tette Rihannát. A dal 2007-ben jelent meg, és világszerte óriási siker lett. Az Umbrella azóta is Rihanna egyik legismertebb dalai közé tartozik.

Diamonds és a folyamatos sikerek

Rihanna 2012-ben adta ki a Diamonds című számát, amely azóta is a rajongók kedvence. A dal az Unapologetic című albumon található, és azóta is rendszeresen játszák a rádiókban. Az énekesnő a Diamonds után is folyamatosan sikeres dalokat adott ki, mint például a Stay, a We Found Love és a Work.

Love on the Brain és újabb korszak

Rihanna 2016-ban adta ki az Anti című albumát, amelyen a Love on the Brain című dal is szerepel. A Love on the Brain azóta is népszerű, és az énekesnő egy új korszakot nyitott meg vele a zeneiparban. Az Anti albumon szereplő dalok sokkal érettebb hangzást kaptak, és az énekesnő új irányba vette a zenéjét.

Rihanna továbbra is aktív a zeneiparban, és folyamatosan dolgozik új dalokon és albumokon. Az énekesnő kreativitása és tehetsége garantálja, hogy még sokáig fogjuk élvezni a dalait.

Rihanna stílusa és hatása

Zenei stílus és hang

Rihanna zenei karrierje 2005-ben indult, és azóta is folyamatosan újabb és újabb slágereket ad ki. Az énekesnő stílusa az R&B, pop és dancehall zenei stílusokat ötvözi, és számos díjat nyert már az évek során. Az énekesnő egyedülálló hangjával és stílusával az egyik legismertebb és legbefolyásosabb női előadóvá vált az elmúlt évtizedben.

Divat és kulturális hatás

Rihanna nem csak a zenei világban, hanem a divatiparban is nagy hatással van. Az énekesnő gyakran kísérletezik a stílusával, és számos divatmárka arca volt már az évek során. Rihanna stílusa egyedülálló és merész, és számos divat trendet indított el az elmúlt évek során.

Az énekesnő a kulturális diverzitás és az elfogadás szószólója is. Az általa alapított Clara Lionel Foundation célja az oktatás és a globális egészségügyi problémák megoldása, amelyek különösen érintik a szegénységben élő gyermekeket és fiatalokat. Rihanna a világ egyik legbefolyásosabb nőjeként számos embert inspirált és motivált, hogy jobbá tegyék a világot.

Rihanna vállalkozásai és jótékonysági munkái

Fenty Beauty és Savage X Fenty

Rihanna nem csak a zeneiparban, hanem az üzleti világban is sikeres. 2017-ben alapította meg a Fenty Beauty nevű sminkvállalkozását, amely nagy népszerűségnek örvend a világ számos országában. A Fenty Beauty-t a sokszínűség és a befogadás értékei vezérlik, amelyeket Rihanna maga is fontosnak tart. A vállalkozás célja, hogy minden nő megtalálja a számára legmegfelelőbb sminktermékeket.

Rihanna másik üzleti vállalkozása a Savage X Fenty nevű fehérneműmárka, amelyet 2018-ban alapított. A Savage X Fenty szintén a sokszínűség értékeit képviseli, és az önbizalom és a testpozitivitás üzenetét hordozza. A márka termékei kényelmesek és stílusosak, és minden nő számára elérhetőek.

Clara Lionel Foundation és aktivizmus

Rihanna nem csak üzletasszony, hanem jótékonykodó is. 2012-ben alapította meg a Clara Lionel Foundationt, amelynek célja a szegénység és a betegségek elleni küzdelem, valamint a globális oktatás és az új generációk támogatása. A Clara Lionel Foundation számos programot támogat, például az egészségügyi ellátás és az oktatás terén.

Rihanna az évek során számos jótékonysági szervezetet és kezdeményezést is támogatott, például a Black Lives Matter mozgalmat és a Haiti földrengés áldozatainak segítő szervezetet. Aktivizmusa és jótékonysági munkája miatt Rihanna a világ számos országában nagy tiszteletnek örvend.

Rihanna a filmekben és a televízióban

Rihanna nem csak a zenei világban, hanem a filmekben és a televízióban is sikeres karriert futott be. Az énekesnő számos szerepben bizonyította sokoldalúságát és tehetségét.

Az első filmszerepét 2006-ban kapta, amikor is a Bring It On: All or Nothing című filmben szerepelt. Ezután 2012-ben következett a Battleship, melyben egy amerikai tengerészgyalogos tisztet alakított. A filmben Chris Brown is szerepelt, akivel korábban kapcsolata volt.

A 2013-as This Is the End című vígjátékban önmagát alakította. Ezen kívül szerepelt a 2014-es Annie-ben is, ahol egy gonosz dadus szerepét játszotta el. Ugyanebben az évben a Home című animációs filmben is hallhattuk a hangját.

Emellett Rihanna számos televíziós produkcióban is felbukkant. 2011-ben a Saturday Night Live-ban volt vendégszereplő, 2012-ben pedig az American Idol zsűritagja volt.

Összességében elmondható, hogy Rihanna sikeres karriert futott be a filmekben és a televízióban is. Számos szerepben bizonyította sokoldalúságát és tehetségét.

Rihanna életén kívüli érdekességek

Rihanna életén kívül számos érdekesség is található. Az énekesnő számos tehetséggel rendelkezik, amelyek közül néhányat most bemutatunk.

Divattervezői karrier

Rihanna nem csak énekesnőként, hanem divattervezőként is sikeres. Az énekesnő 2011-ben indította el saját divatmárkáját, a Savage X Fenty-t, amely azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Színészi karrier

Rihanna számos filmben és sorozatban is feltűnt már. Az énekesnő szerepelt többek között a Battleship, a Valerian és az ezer bolygó városa és a Guava Island című filmekben, valamint a Bates Motel és a Star Trek: Discovery című sorozatokban is.

Jótékonysági munka

Az énekesnő számos jótékonysági szervezetnek adományozott már pénzt és időt. Rihanna 2012-ben alapította meg a Clara Lionel Foundationt, amely az oktatás és a vészhelyzetekben való segítségnyújtás területén dolgozik.

Személyes élet

Rihanna magánélete is sokakat érdekel. Az énekesnő 2019-ben bejelentette, hogy szakított barátjával, Hassan Jameellel. Azóta is egyedülálló, és a karrierjére koncentrál.

Azfeszt Félix

Nagyon szeretem a bulikat és a fesztiválokat, éljen mindenki a lehetőséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük