Legjobb számok a 80-as évekből – Az örök kedvencek, amiket mindig szívesen hallgatunk

A 80-as évek a popkultúra aranykorának számítanak, különösen a zenei színtér tekintetében. Az évtizedben megjelent számos sláger máig az emlékezetünkben él, és számos új előadó tűnt fel, akik máig hatással vannak a zenei világra. Az évtized zenei palettáján számos stílus és műfaj képviseltette magát, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző zenét.

A New Wave és Synthpop előadók, mint például a Depeche Mode, az Erasure vagy a Pet Shop Boys, az évtized egyik legmeghatározóbb zenei jelenségei voltak, akiknek zenéje máig népszerű. Azonban nem csak ők, hanem a rock és metal zenekarok, mint például a Guns N’ Roses, a Metallica vagy a Queen, a disco és funk slágerek, a balladák és romantikus dalok, az elektronikus zenei úttörők, a punk és posztpunk mozgalmak, a rap és hip-hop előretörése és még sok más stílus is képviseltette magát az évtizedben.

Mi van? Olvasd már el

  • Az 1980-as évek a popkultúra aranykorát jelentették, különösen a zenei színtér tekintetében.
  • Az évtizedben megjelent számos stílus és műfaj, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző zenét.
  • Az évtized zenei palettáján számos legendás előadó és sláger képviseltette magát, amelyek máig népszerűek.

Popzenei jelenségek a 80-as évekből

Az 1980-as években a popzenei ipar nagy változásokon ment keresztül, és számos jelentős popzenei jelenség született meg. Az elektronikus hangszerek egyre nagyobb szerepet kaptak a zenékben, és a videoklipek is egyre fontosabbá váltak a zenei karrier építésében.

Az egyik legnagyobb popzenei jelenség a 80-as években Madonna volt. Az ikonikus énekesnő számos slágert hozott létre ebben az időszakban, és a zenei karrierje mellett fontos szerepet játszott a divatvilágban is. Az 1984-es „Like a Virgin” albuma hatalmas sikert aratott, és a címadó daláról készült videoklip is hatalmas hatást gyakorolt a popzenei iparra.

A másik fontos popzenei jelenség a 80-as években Michael Jackson volt. Az „Off the Wall” és a „Thriller” albumai hatalmas sikert arattak, és a videoklipjei is óriási hatást gyakoroltak a zenei iparra. Az „Thriller” című dalához készült videoklip azóta is az egyik legismertebb és legnépszerűbb videoklip a világon.

A 80-as években számos más jelentős popzenei jelenség is megjelent, mint például a Prince, a Duran Duran, a Wham!, a Queen, és a Bon Jovi. Ezek az előadók számos slágert hoztak létre, és fontos szerepet játszottak a popzenei ipar fejlődésében.

New Wave és Synthpop előadók

Az 1980-as évek a New Wave és a Synthpop zenei stílusok virágkorát jelentették. Ezek az előadók új hangzást, újító technikákat és új zenei eszközöket alkalmaztak, hogy megteremtsék a modern zenei hangzást. Az alábbiakban bemutatjuk azokat az előadókat, akik a legnagyobb hatással voltak a New Wave és Synthpop zenei stílusokra.

Depeche Mode

A Depeche Mode az egyik legismertebb és legnépszerűbb Synthpop előadó az 1980-as évekből. Az angol zenekar a 80-as évek elején alakult, és azóta is aktív. A Depeche Mode zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és az énekes Dave Gahan karakteres hangjára épül.

New Order

A New Order az egyik legnagyobb hatással bíró New Wave zenekar az 1980-as évekből. Az angol zenekar a Joy Divisionból alakult át, miután az énekes Ian Curtis öngyilkosságot követett el. A New Order zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és a gitárhangzásokat is beépítik a zenéjükbe.

Duran Duran

A Duran Duran az egyik legnépszerűbb New Wave zenekar az 1980-as évekből. Az angol zenekar zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és a gitárhangzásokat is beépítik a zenéjükbe. A Duran Duran zenéje fülbemászó dallamokkal és karakteres énekhangokkal rendelkezik.

Pet Shop Boys

A Pet Shop Boys az egyik legismertebb és legnépszerűbb Synthpop előadó az 1980-as évekből. Az angol duó zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és az énekes Neil Tennant karakteres hangjára épül. A Pet Shop Boys zenéje fülbemászó dallamokkal és táncolható ritmusokkal rendelkezik.

A-ha

Az A-ha norvég Synthpop zenekar, amely az „Take On Me” című slágerrel vált világhírűvé az 1980-as években. A zenekar zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és a karakteres énekhangra épül. Az A-ha zenéje fülbemászó dallamokkal és táncolható ritmusokkal rendelkezik.

Eurythmics

Az Eurythmics az egyik legismertebb és legnépszerűbb Synthpop előadó az 1980-as évekből. Az angol duó zenéje a szintetizátorokra és a dobgépekre épül, és az énekes Annie Lennox karakteres hangjára épül. Az Eurythmics zenéje fülbemászó dallamokkal és táncolható ritmusokkal rendelkezik.

Rock és Metal zenekarok

Az 1980-as években a rock és metal zenék nagyon népszerűek voltak. A rock zenék közül az AC/DC, a Queen, a Guns N’ Roses és a Bon Jovi voltak a legismertebbek. A metal zenék közül pedig a Metallica, a Iron Maiden és a Judas Priest voltak a legnépszerűbbek.

A Queen egy brit rock zenekar volt, amely Freddie Mercury énekes vezetésével vált ismertté. Az egyik legismertebb daluk a „Bohemian Rhapsody”, amely a zenekar legnagyobb slágere lett.

Az AC/DC egy ausztrál hard rock zenekar, amelyet 1973-ban alapítottak. Az egyik legismertebb daluk a „Back in Black”, amely azonos című albumuk címadó dala volt.

A Guns N’ Roses egy amerikai hard rock zenekar, amelyet 1985-ben alapítottak. Az egyik legismertebb daluk a „Sweet Child O’ Mine”, amely a zenekar első albumán, az „Appetite for Destruction”-ön található.

A Bon Jovi egy amerikai rock zenekar, amelyet Jon Bon Jovi énekes alapított. Az egyik legismertebb daluk a „Livin’ on a Prayer”, amely a zenekar harmadik albumán, a „Slippery When Wet”-en található.

A Metallica egy amerikai thrash metal zenekar, amelyet 1981-ben alapítottak. Az egyik legismertebb daluk a „Enter Sandman”, amely a zenekar ötödik albumán, az „Metallica” című lemezen található.

Az Iron Maiden egy brit heavy metal zenekar, amelyet 1975-ben alapítottak. Az egyik legismertebb daluk a „The Number of the Beast”, amely azonos című albumuk címadó dala volt.

A Judas Priest egy brit heavy metal zenekar, amelyet 1969-ben alapítottak. Az egyik legismertebb daluk a „Breaking the Law”, amely a zenekar hatodik albumán, a „British Steel”-en található.

EZ A CIKK VÉGE? IGEN, mert adományt várunk!

Azfeszt Félix

Nagyon szeretem a bulikat és a fesztiválokat, éljen mindenki a lehetőséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük